Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Καβουροσαλάτα



Τι χρειαζόμαστε:

  • 5 φύλλα μαρούλι 
  • 250 γρ. καβούρι ή σουρίμι
  • 3 αυγά βρασμένα σφιχτά ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη χωρίς τα σπόρια
  • 3 κ.σ. κάπαρη ψιλοκομμένη
  • 5 μικρά αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  • 5 κ.σ. καλαμπόκι
  • 1 λεμόνι
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

  1. Ψιλοκόβω το σουρίμι και σε ένα μπωλ ρίχνω το κρεμμύδι, τη κάπαρη, τη ντομάτα, το καλαμπόκι, το μαιντανό και τα αυγά.
  2. Ανακατεύω, ρίχνω το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και στύβω το μισό λεμόνι.
  3. Μετά βάζω το γιαούρτι με την μαγιονέζα και ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθεί.
  4. Δοκιμάζω και προσθέτω κατά βούληση αλάτι, πιπέρι λεμόνι. Το βάζω σε τάπερ κλειστό για μια ώρα να ενωθούν καλά οι γεύσεις.
  5. Μετά βάζω σε μια σαλατιέρα μαρούλι και από πάνω το μείγμα μου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλή όρεξη!

Παγωτό διαίτης μπανάνα με 0% λιπαρά απο την Chrissy

Χωρίς αυγά, χωρίς κρέμα γάλακτος, χωρίς ούτε καν ζάχαρη!



Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 - 3 αρκετά ώριμες μπανάνες
  • 1/2 ποτήρι κρύο γάλα





Πώς το κάνουμε:
  1. Ξεφλουδίστε και κόψτε σε ροδέλες τις μπανάνες.
  2. Βάλτε τις σε ένα σκεύος στην κατάψυξη για περίπου 4 ώρες.
  3. Όταν έχουν παγώσει αρκετά βγάλτε τις απ' την κατάψυξη και αλέστε τις στο μπλέντερ.
  4. Προσθέστε γαλά για να διευκολύνετε τη διαδικασία.
  5. Έτοιμο! Απολαύστε παγωτό χωρίς καθόλου τύψεις.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα παιδιά θα το λατρέψουν!



Μπακλαβάς


Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γραμ. φύλλο μπακλαβά 
  • 500 γραμ. καρυδόψιχα ψιλοκοπανισμένη
  • 8 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.γ. κανέλλα
  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 2 περίπου κούπες τσαγιού λιωμένο βούτυρο φρέσκο ή φυτίνη
  • λίγο κονιάκ
  • γαρυφαλλάκια για το στόλισμα (προαιρετικά)
Σιρόπι:
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. λεμόνι
  • 1 ξυλάκι κανέλλα

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά και τα ραντίζουμε με λίγο κονιάκ.
  2. Βουτυρώνουμε καλά ένα τετράγωνο μέτριο ταψί και βάζουμε κάτω 3 φύλλα βουτυρώνοντας το καθένα από αυτά πολύ καλά.
  3. Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με γέμιση, καλύπτουμε με ένα φύλλο καλά βουτυρωμένο, ξαναπασπαλίζουμε με γέμιση και συνεχίζουμε με φύλλο καλά βουτυρωμένο κ.λπ. μέχρι να τελειώσει η γέμιση και να τελειώσουμε με τρία φύλλα καλά βουτυρωμένα. Το τελευταίο φύλλο αφού το βουτυρώσουμε το ραντίζουμε με λίγο νερό και λίγο κονιάκ.
  4. Κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια και με κοφτερό μαχαίρι. Προαιρετικά στο κάθε κομμάτι προσθέτουμε από ένα γαρύφαλλο.
  5. Το ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει, στους 180 για 40 με 50 λεπτά περίπου.
  6. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, το λεμόνι, την κανέλλα και τ΄ αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά, ανακαταεύοντάς τα λίγο στην αρχή (το ξυλάκι της κανέλλας το πετάμε στο τέλος).
  7. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και μόλις βγει το γλυκό από το φούρνο, έτσι ζεστό όπως είναι, του ρίχνουμε με μία κουτάλα το σιρόπι ώστε να πάει παντού.
  8. Περιμένουμε να κρυώσει το γλυκό και να "πιεί" τα υγρά του χωρίς να το σκεπάσουμε με κάτι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ο χρόνος βρασίματος στο σιρόπι ξεκινάει από την ώρα που θα δούμε να βράζει. Αφήστε το όλο το βράδυ να πιεί τα ζουμιά του και κόψτε το την επομένη. Σερβίρεται και με παγωτό. Καλή όρεξη!

Παγωτό σοκολάτα

Γρήγορο, πεντανόστιμο και μαλακό παγωτό.


Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 κουτιά εβαπορέ γάλατα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο
  • 1 κουτί γκαρνι σοκολάτας 

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ένα μπολ αδειάζετε το γάλα και το αφήνετε στην κατάψυξη για 4 ώρες.
  2. Αφου το βγάλετε το χτυπάτε στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά.θα γίνει ένα ωραίο αφρώδες μίγμα.
  3. Μετά ρίχνετε το ζαχαρούχο και το γκαρνί.
  4. Τέλος το βάζετε σε τάπερ και στην κατάψυξη.θα ναι έτοιμο σε περίπου 8 ώρες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για γεύση βανίλια ακολουθήστε την ίδια συνταγή αντικαθιστώντας αντί με γκαρνί βανίλιας την σοκολάτα. Προσθέστε κομματάκια σοκολάτας το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Μπριζόλες κατσαρόλας


Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 μέτριες μπριζόλες
  • 3 κ.σ. μουστάρδα 
  • 3 κ.σ. ξύδι balsamico
  • 5 κ.σ. λευκό ή κόκκινο κρασί
  • λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι 
  • πάπρικα
  • νερό

Πώς το κάνουμε:

  1. Τοποθετούμε τις μπριζόλες σε ένα πιάτο και τις αλείφουμε και από τις 2 πλευρές με μουστάρδα, αλάτι, μαύρο πιπέρι και πάπρικα.
  2. Βάζουμε 5 κουταλιές της σούπας λάδι στη κατσαρόλα.
  3. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα τις μπριζόλες μια μία να σωταριστούν.
  4. Μόλις σωτάρουμε και την τελευταία, τις βάζουμε όλες μαζί στη κατσαρόλα.
  5. Προσθέτουμε το balsamico, το κρασί και λίγο νερό μέχρι να σκεπαστούν οι μπριζόλες.
  6. Τις αφήνουμε να βράσουν για περίπου 30 λεπτά, χαμηλώνοντας την φωτιά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρεται με ρύζι, τηγανιτές πατάτες ή πουρέ. 
Καλή όρεξη!

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ντοματοκεφτέδες


Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 μεγάλες ντομάτες ώριμες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη ή δυόσμο
  • λίγο λάδι για το τηγάνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και τις κόβουμε πολύ μικρά κομματάκια στον τρίφτη. Αδειάζουμε το μίγμα από τις ντομάτες σε ένα ψιλό τρυπητό και το αφήνουμε να στραγγίξει τα υγρά για μια ώρα.
  2. Αδειάζουμε τις ντομάτες σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Το μίγμα πρέπει να είναι πηχτό. Αν όχι, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Δεν βάζουμε λάδι.
  3. Ρίχνουμε το λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι έως ότου να ζεσταθεί πολύ καλά. Παίρνουμε κουταλιά κουταλιά το μίγμα και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε ώσπου να ροδοκοκκινήσουν και σερβίρουμε αμέσως.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τρώγονται ζεστοί, σερβίρεται ως κυρίως πιάτο με πουρέ ή ρύζι ή ό,τι σας αρέσει.
Καλή όρεξη!

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Χοιρινή τηγανιά λεμονάτη

Νόστιμο και απολαυστικό ζεστό πιάτο!


Τι χρειαζόμαστε:

  • 400 γρ χοιρινό σε κομμάτια
  • 1-2 λεμόνια (ανάλογα με τα γούστα)
  • 4 κ.σ. μουστάρδα (ανάλογα με τα γούστα)
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • λάδι

Πώς το κάνουμε:

  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά.
  2. Βάζουμε λάδι στο τηγάνι (να καλυφθεί ο πάτος) και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά να κάψει.
  3. Όταν κάψει το λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη πιπεριά και όταν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, ρίχνουμε το κρέας πασπαλισμένο με ρίγανη.
  4. Τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να κάνει κρούστα και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει (θα έχει βγάλει κάποια υγρά, αλλά αν χρειαστεί και άλλα, ρίχνουμε ζεστό νερό).
  5. Όταν έχει βράσει το κρέας, ρίχνουμε το λεμόνι και την μουστάρδα το αφήνουμε να πάρει μια βράση (2-3') και μετά προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι.
  6. Το αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση περίπου 5 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρεται ζεστό με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.
Καλή όρεξη!

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Παπουτσάκια κολοκύθια

Για όσους δεν συμπαθούν τις μελιτζάνες μια διαφορετική γεύση στα γνωστά μας παπουτσάκια.



Τι χρειαζόμαστε:

  • 6-7 Κολοκύθια μεγάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • θυμάρι
  • ρίγανη
  • 300-400 γρ. Μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα
  • Μπεσαμέλ

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζουμε τα κολοκύθια και τα κόβουμε στη μέση και κάνουμε μικρή γουβίτσα.
  2. Έχουμε βάλει σε κατσαρόλα νερό με αλάτι και μόλις κοχλάσει τα ρίχνουμε για λίγα λεπτά.
  3. Τα παίρνουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
  4. Φτιάχνουμε τον κιμά, τσιγαρίζοντας κρεμμύδι, τον κιμά και λίγη ντομάτα, σβήνουμε με λίγο ζεστό νερό ή κρασί, ίσα ίσα για να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και μυρωδικά (προτιμώ θυμάρι και ρίγανη).
  5. Γεμίζουμε τα κολοκύθια προσέχοντας να μην ξεχειλίζει ο κιμάς.
  6. Τέλος φτιάχνουμε μια σφιχτή κρέμα μπεσαμέλ και βάζουμε πάνω σε κάθε κολοκυθάκι. Θα ακολουθήσει και η συνταγή της μπεσαμέλ στη συνέχεια του blog.
  7. Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να φουσκώσει η μπεσαμέλ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να αντικαταστήσετε με πατάτες ή πιπεριές.
Καλή όρεξη!

Λουκάνικα με πατάτες γιαχνί

Νόστιμο φαγητό κατσαρόλας με λουκάνικο!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4-5 πατάτες
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο 
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 κούπα ντομάτες στον τρίφτη
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά τις πατάτες που έχουμε κόψει σε κύβους, το πολτοποιημένο σκόρδο και το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες, σκέτο, χωρίς λάδι, για να βγάλει όλο το λίπος του.
  4. Μόλις μαλακώσουν λίγο οι πατάτες, προσθέτουμε το λουκάνικο, ανακατεύουμε ελαφρά να ενωθεί με τη σάλτσα και το αφήνουμε να πάρει μια-δυο βράσεις μαζί με τις πατάτες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν σας αρέσει το χωριάτικο λουκάνικο, μπορείτε να βάλετε όποιο λουκάνικο σας αρέσει. Καλή όρεξη!




Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Κουτσομούρες τηγανιτές

Τηγανιτό ψαράκι που μοιάζει πολύ με το μπαρμπούνι, απολαύστε το.



Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. κουτσομούρες φρέσκες
  • λίγο αλεύρι
  • αλάτι
  • λάδι
  • λεμόνι

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζουμε τις κουτσομούρες απο τα λέπια την κοιλιά και τα βράνχια.
  2. Τα πλένουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να σουρώσουν.
  3. Τίς αλατίζουμε, τις αλευρώνουμε και τις ρίχνουμε στο τηγάνι που έχουμε βάλει στη φωτιά με το λάδι να κάψει.
  4. Τις γυρίζουμε και απο την άλλη μεριά να τηγανιστούν και όταν είναι έτοιμες τις βάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
  5. Τις σερβίρουμε με λεμονάκι.





Κολοκυθοκεφτέδες


Τι χρειαζόμαστε:

  • 6 κολοκύθια μεγάλα
  • 1 αυγό
  • 1 χούφτα μαιντανό
  • 1 χούφτα άνιθο
  • 1 χούφτα δυόσμο
  • 1 χούφτα παρμεζάνα
  • 1 χούφτα φρυγανιά τριμμένη
  • μισή χούφτα βασιλικό
  • αλεύρι
  • 1 κρεμμύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

  1. Τρίβουμε τα κολοκύθια στην χοντρή μεριά του τρίφτη και τα στίβουμε να μην έχουν καθόλου υγρά.
  2. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ και προσθέτουμε το αυγό, τα μυρωδικά, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το τυρί, την φρυγανιά, το αλατοπίπερο και ζυμώνουμε προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να σφίξει η ζύμη.
  3. Πλάθουμε.
  4. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε για λίγα λεπτά έως να πάρουν χρώμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Γίνονται πολύ αφράτοι αυτοί οι κολοκυθοκεφτέδες, σερβίρεται με φετούλα. Καλή όρεξη!

Ταραμοσαλάτα

Εύκολη και απλή ταραμοσαλάτα.




Τι χρειαζόμαστε:

  • 400 γραμμ. μπαγιάτικο σταρένιο ψωμί
  • 3 γεμάτες κ.σ. ταραμά λευκό
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. άνηθο
  • 500 ml ελαφρύ ελαιόλαδο

Πώς το κάνουμε:

  1. Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό, αφού το στραγγίσουμε καλά το βάζουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τον ταραμά, το κρεμμύδι και το άνηθο.
  2. Χτυπάμε τα υλικά, να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και χτυπάμε ξανά τα υλικά να πολτοποιηθούν. Σταγόνα σταγόνα και με το μίξερ σε λειτουργία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
  3. Χτυπάμε αρκετή ώρα το μείγμα.
  4. Όταν γίνει την συντηρούμε στο ψυγείο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Όταν την σερβίρουμε ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και στην μέση μία ελιά. Καλή όρεξη!

Χωριάτικα αυγά με ντομάτα και φέτα

Για ένα διαφορετικό πρωινό ή ένας γευστικός συνοδευτικός μεζές.




Τι χρειαζόμαστε:

  • 200 γρ. φέτα
  • 2 αβγά
  • 1 ντομάτα ώριμη
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • Πιπέρι καγιέν
  • ρίγανη ή μαιντανό

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι.
  2. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τη ντομάτα και την ρίγανη.
  3. Θρυμματίζουμε την φέτα και την προσθέτουμε στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσει.
  4. Μόλις λιώσει την βάζουμε σε ένα πήλινο σκεύος και αμέσως σπάμε από πάνω τα δύο αβγά.
  5. Προσθέτουμε το πιπέρι και ψήνουμε στον φούρνο σε δυνατή φωτιά ώσπου να γίνουν τα αβγά.





Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Σαγανάκι φέτα

Φανταστικό όρεκτικο με σουσάμι.


Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. φέτα 
  • 1 αυγό
  • 2 φλιτζανάκια σουσάμι
  • Ελαιόλαδο
  • λεμόνι

Πώς το κάνουμε:

  1. Απλώνουμε το σουσάμι σε ένα μεγάλο πιάτο.
  2. Κόβουμε τη φέτα  σε χοντρά κομμάτια 2 δαχτύλων και την βυθίζουμε πρώτα στο αυγό και μετά στο σουσάμι.
  3. Πιέζουμε το σουσάμι και στις δύο πλευρές για να κολλήσει.
  4. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  5. Τέλος, μόλις η φέτα αρχίζει να μαλακώνει, και πάρει ένα χρυσό χρώμα, γύρισε την από την άλλη πλευρά και ρίχνουμε το λεμόνι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να προσθέσετε στην φέτα και μέλι πριν το τηγάνισμα. Καλή όρεξη!

Σπετσοφάι

Σπετσοφάι για μερακλήδες.



Τι χρειαζόμαστε:


  • 3 λουκάνικα κομμένα ροδέλες
  • ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 πιπεριές πράσινες χονδροκομμένες
  • 1 πιπεριά κόκκινη χονδροκομμένη
  • 1 καρότο ροδέλες
  • 2 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
  • 1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1 κ.σ. πάπρικα 
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ζάχαρη

Πώς το κάνουμε:

  1. Τηγανίζουμε ελαφριά στο λάδι τα λουκάνικα και τα βγάζουμε σε ένα πιάτο.
  2. Ρίχνουμε στο τηγάνι και σωτάρουμε με την σειρά τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τις πιπεριές και το καρότο.
  3. Σβήνω με το κρασί και αφήνω λίγο να εξατμιστεί.
  4. Προσθέτω την ντομάτα και όλα τα μπαχαρικά και την ζάχαρη.
  5. Αφήνω σε χαμηλά φωτιά να βράσει η σάλτσα για 10'.
  6. Προσθέτω τα λουκάνικα και μαγειρεύω ακόμα 20'.
  7. Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο νεράκι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Χρησιμοποιήστε λουκάνικα με πράσο, είναι τα νοστιμότερα. Φροντίστε να μείνει αρκετό ζουμάκι γιατί το φαγητό αυτό είναι ιδανικό να βουτάτε το ψωμί.
Καλή όρεξη!

Λαχανοντολμάδες

Παραδοσιακοί λαχανοντολμάδες.




Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 λάχανο μέτριο
  • 500 γρ. κιμά
  • 2 φλιτζανάκια ρύζι καρολίνα
  • 2 κρεμυδάκια φρέσκα
  • 1 κρεμύδι ξερό
  • μαιντανό
  • ανηθο
  • λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 αυγά φρέσκα
  • 1 λεμόνι

Πώς το κάνουμε:


1. Βάζουμε το λάχανο σε κατσαρόλα με νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να ανοίξουν και να μαλακώσουν λίγο τα φύλλα.
2. Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, το ρύζι, τον μαιντανό, τον άνηθο, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι.
3. Γεμίζουμε ενα ενα τα φύλλα του λάχανου με λίγο κιμά και τυλίγουμε σε ρολάκια.
4. Στρώνουμε ένα φύλλο λάχανου πάντα κάτω στον πάτο της κατσαρόλας και μετά βάζουμε τους ντολμάδες στην κατσαρόλα ομοιόμορφα, τούς ρίχνουμε νεράκι, λάδι, αλάτι, πιπέρι και αν τούς βράσετε σε κατσαρόλα απλή τούς βάζετε ενα πιατάκι απο επάνω για να μή χαλάσουν το σχήμα τους.
5. Μόλις είναι έτοιμα βρασμένα ετοιμάζουμε το αυγολέμονο χτυπώντας τα αυγά με το λεμόνι.
6. Ρίχνουμε σιγά σιγά λίγες κουταλιές από το ζουμί χτυπώντας το αυγολέμονο και το ρίχνουμε στό φαγητό μας κουνώντας συνεχώς την κατσαρόλα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ρίξτε αρκετό λεμόνι. Καλή όρεξη!


Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Πατατοσαλάτα

Μια διαφορετική δροσερή πατατοσαλάτα.



Τι χρειαζόμαστε:

  • 6-7 μέτριες πατάτες
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο καλαμπόκι ( προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για την σως:
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό 
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες.
  2. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν.
  3. Στραγγίζουμε καλά και αφού κρυώσουν λίγο τις κόβουμε σε κομμάτια, τις βάζουμε στην σαλατιέρα και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε μικρά κυβάκια, τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες, το καλαμπόκι και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε τα υλικά.
  5. Φτιάχνουμε την σως ανακατεύοντας όλα τα υλικά.
  6. Αναμιγνύουμε την σος στην σαλάτα και την αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο.



Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Μπριάμ

Περιγραφή

Εύκολο και νόστιμο λαδερό.




Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 κολοκυθάκια κομμένα
  • 3 κρεμμύδια κομμένα
  • 4 πιπεριές διαφ. χρωματων
  • 4 πατατες στα 4
  • 4 σκελιδες σκορδο στα 4
  • 3 μελιτζάνες σε φέτες
  • 4 μεγάλες ντομάτες σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • δύοσμο
  • μαιντανό
  • 300 γρ. φέτα

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε ένα ένα τα λαχανικά στο ταψί, τα μυρωδικά και τη ντομάτα απο πάνω.Ρίχνουμε το μισό λάδι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 30 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και το ξαναβάζουμε για αλλά 20 λεπτά.
  3. Λίγο πριν ετοιμαστεί ρίχνουμε απο πάνω τη φέτα και την αφήνουμε άλλα 5 λεπτά μέχρι να λιώσει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ψητή φέτα είναι προαιρέτικη, αλλά δίνει ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό μας όταν λιώσει.
Καλή όρεξη!